Blog

Vijf redenen waarom skiën gezond is

Kun ook jij niet zonder je afspraak met de sneeuw? Op de latten beleef je een fantastische tijd, maar skiën betekent veel meer dan een portie plezier. Ook je lichaam wint erbij!

Je bouwt je conditie in no time op

Skiën is de ultieme intervaltraining. Voor een bepaalde duur beweeg je intensief, om dan weer een rustmoment in te lassen. Dat herhaal je je hele skivakantie lang. Ook een populair format als start-to-run baseert zich op dit principe om je conditie te verbeteren. Hoe meer je skiet, hoe beter je conditie wordt.

Tijdens het skiën worden alle spieren aangesproken

Wanneer je skiet, maak je complexe bewegingen en moeten echt alle spieren in je lichaam inspanningen leveren. Dat heb je beslist al gevoeld aan het einde van zo’n dag op de latten. Het is als het ware een work-out voor je hele lichaam.

Skiën is goed voor je hart en je bloedsomloop

Tijdens het skiën wordt je uithoudingsvermogen aangesproken. Je hart zal sneller gaan slaan, je bloed wordt tegen een hoger tempo door je lichaam gepompt. Dat is niet alleen goed voor je bloedcirculatie, maar ook voor het uithoudingsvermogen van je hart. Anders gezegd: wie geregeld skiet, krijgt een hart dat sterker is.

Gezonde berglucht inademen doet deugd

In de bergen krijgen je longen een heerlijke herstelvakantie. Vergeet de luchtkwaliteit in Vlaanderen: geen vieze uitlaatgassen, geen fijn stof, of smog. Hier is de lucht puur, en helder. Diep inademen en de schone lucht proeven is hier de boodschap!

Je mentale gezondheid heeft alle baat bij sporten

De volkswijsheid zegt dat sporten goed is voor lichaam én geest. Dat is beslist niet gelogen. Tijdens het skiën in de natuur maak je je hoofd leeg. Op de latten ben je de dagelijkse stress meteen vergeten. Door je in te spannen en plezier te beleven, kom je mentaal tot rust. En laat het net dat zijn waar een skivakantie om draait!

Gezinnen


Focus op kids, skilessen en kinderanimatie.

Kwalitatieve hotels


Jarenlange samenwerking met zorgvuldig geselecteerde hotels.

Themaweken


Georganiseerde reizen voor verschillende doelgroepen.

Kidsacties


Kinderen reizen aan actieprijs in verschillende hotels tot 100% gratis.