Italië – Sexten

1
0

Sexten Italië op zijn mooist

Misschien wel het skigebied met het mooiste panoramisch uitzicht, erkend door UNESCO werelderfgoed. Heerlijke brede en quasi perfect onderhouden pisten geven het skiën in dit natuurdecor een andere dimensie.

Algemene informatie
Afstand tot Brussel1 010 km
Hoogte1130 - 2202
Beoordeling
Kinderski
Beginners
Gevorderden
Aprés-ski
Afdalingen 87 kmLiften
33km 19
45km 7
9km 7

Sexten

In de schaduw van de wereldberoemde ‘Drei Zinnen’ bevindt zich het skigebied Sextner Dolomiten, regio Hochpustertal. Vanaf vorige winter zijn dankzij een nieuw modern project de gebieden Helm (Monte Elmo) en Rotwand (Croda Rossa) met elkaar verbonden. Via de ultramoderne cabinebanen ‘Drei Zinnen’ en ‘Stiergarten’ ontstaat er 1 groot aaneengesloten skigebied van bijna 100 km pisten.

De uitdaging van dit skigebied is de GIRO-TOUR: een 30 km lange skitocht, over 4 bergen met een interval van 10.000 hoogtemeters. Heel het gebied is bezaaid met oergezellige doch kwalitatief hoogstaande berghutten (Skihütte Henn-Stoll, Haunold-Hütte, Skihütte Col D’La Tenda …), waar u kan genieten van uitstekende streekproducten.

Ook een bezoek aan het gloednieuwe panoramische Helmrestaurant is de moeite waard.

Vanaf vorige winter maakt het skigebied in het dalstation Vierschach ook rechtreeks verbinding met de skitrein, die u in een mum van tijd tot in het skigebied Kronplatz brengt (dalstation Percha).

Hiervoor is in Vierschach een gloednieuw dalstation ontwikkelt. Dit is een gebied in volle ontwikkeling, dat zeer snel zijn plaats tussen de bekendste Italiaanseskigebieden zal opeisen. Dat maakt het gebied zo interessant: alles gloednieuw, nog geen drukte, een adembenemende natuur, een zeer gastvrije plaatselijke bevolking …

Verassend Italië op zijn mooist, vlakbij de grens met Oostenrijk. Ook dit is Italië!

Onze aanraders
Er zijn geen hotels gevonden.

Nieuw hotel

Gezinnen


Focus op kids, skilessen en kinderanimatie.

Kwalitatieve hotels


Jarenlange samenwerking met zorgvuldig geselecteerde hotels.

Themaweken


Georganiseerde reizen voor verschillende doelgroepen.

Kidsacties


Kinderen reizen aan actieprijs in verschillende hotels tot 100% gratis.