Update 1/10/2021 :
Bekijk de corona-regels die van toepassing zijn voor uw reis

1| REIZEN MET AUTOCAR

Bij het opstappen van de autocar, zal je een geldig EU DIGITAAL* COVID CERTIFICAAT (zie kader) moeten voorleggen.
Als je hierover niet beschikt, zal de toegang tot de autocar geweigerd worden.
(Je kan dan de reis nog aanvatten met eigen wagen, maar hebt dan geen recht meer op korting eigen wagen).

2| CHECK-IN HOTEL

Bij het inchecken in het hotel, zal je een geldig EU DIGITAAL* COVID CERTIFICAAT (zie kader) moeten voorleggen.
Als je hierover niet beschikt, zal de toegang tot het hotel geweigerd worden.

3| SKIPAS

Bij het afhalen van de skipas, zal je een geldig EU DIGITAAL* COVID CERTIFICAAT (zie kader) moeten voorleggen.
Indien je enkel over een testcertificaat beschikt, wordt mogelijks de duur van je skipas hieraan gekoppeld.
(Je kan de reis nog boeken zonder skipas (korting niet-skïer) en dagelijks ter plaatse (na dagelijkse covid test) een nieuwe dagpas aankopen.

*of papieren versie indien je niet over een smartphone beschikt

4| TERUGREIS NAAR BELGIË

Je vult het Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) binnen de 48 uur voor je terugkomst in België in, ook als je gevaccineerd bent.

Check regelmatig alle info op www.info-coronavirus.be (rubriek internationaal).

 

Als je op reis gaat kan je een COVID-certificaat aanvragen. Dit is verplicht in vele landen. Er bestaan drie soorten certificaten:

  • Een vaccinatiecertificaat bewijst dat je volledig gevaccineerd bent tegen het COVID-19-virus. Je bent volledig gevaccineerd als je laatste prik minstens 2 weken geleden is, en indien het vaccin EMA-gecertificeerd is of Covishield. Vanaf 1 september worden in België onder bepaalde voorwaarden ook vaccinatiecertificaten van buiten de EU aanvaard, in afwachting van een equivalentie-akkoord met de EU.
  • Een herstelcertificaat toont aan dat je hersteld bent van COVID-19. Je had een positieve PCR-test die niet ouder is dan 180 dagen en je isolatie is voorbij.
  • Een testcertificaat bewijst dat je een PCR-test onderging waarvan het resultaat negatief was. Deze test moet maximum 72 uur oud zijn.

Je COVID-certificaat kan je verkrijgen door:

Op www.covidsafe.be vind je meer info, bv. over hoe je een papieren vaccinatiecertificaat kan aanvragen.

Wisten wij veel :

Tijdens de krokusvakantie 2020 kreeg JOSK op KRONPLATZ bezoek van een reportageploeg van het VRT nieuws. Iets met een Chinees virus dat was overgewaaid naar Italië … Wisten wij veel ? Wie had ooit kunnen denken dat dit de start was van een onwaarschijnlijke rollercoaster waarin we beland waren, met zeer verregaande gevolgen voor de onze geliefde skisector. Het virus trof JOSK recht in het hart. Maar we gingen terugvechten. Wat JOSK had opgebouwd was sterker dan gelijk welk virus …

We waren voorbereid op een mooie winter :

Misschien waren we in al ons enthousiasme te naïef om te denken dat we er alsnog een mooie winter van zouden maken. We waren er in elk geval volledig op voorbereid : een sterk programma, een mooie winterbrochure, een gebruiksvriendelijke website en vooral een heel gemotiveerde ploeg van medewerkers, reisleiders en monitoren die stonden te popelen om opnieuw het beste van zichzelf te geven, opdat iedereen ten volle zou kunnen genieten van hun skivakantie. Gezien het grote aantal boekingen in augustus en september, was de goesting er zeker om opnieuw naar de bergen te gaan …

Maanden van onzekerheid en bang afwachten :

Het coronavirus hield ons helaas heel de winter nog in zijn greep. Al snel werd duidelijk dat het nog een zeer moeilijke winter zou worden. De cijfers in België en de situatie in onze gastlanden Italië en Oostenrijk verplichtten ons ertoe om de start van het skiseizoen steeds verder uit te stellen … tot we begin maart de zware, maar volledig te begrijpen beslissing moesten nemen dat er deze winter niet zal geskied worden. Een winter zonder skivakanties … een grote ontgoocheling en gemis voor de hele JOSK familie : al onze geliefde klanten, de hele JOSK ploeg, al onze hoteliers … Iedereen was er het hart van in, de pandemie liet ons geen andere optie. 

We waren er steeds voor jullie :

JOSK reizen heeft zich tijdens het afgelopen jaar weten te profileren als een zeer professionele en uiterst betrouwbare reisorganisatie, met een duidelijke en correcte communicatie naar zijn klanten, zijn buitenlandse partners en zijn medewerkers. Uit de vele reacties die we mochten ontvangen bleek dat onze manier van werken zeer geapprecieerd werd. We lieten jullie niet los !

JOSK is steeds op een positieve manier in beeld gebleven, letterlijk zelfs. Bij nieuwsitems rond wintersport werden we regelmatig geraadpleegd door VRT, VTM en diverse kranten. JOSK ontpopte zich als één van de woordvoerders van het georganiseerd skitoerisme.

De witte hoop : vanaf 2 augustus kleurt de toekomst terug wit :

We gaan ervan uit dat onze overheid zijn vaccinatiebeloftes nakomt, zodat we volgende winter weer voluit kunnen gaan. Gemotiveerder dan ooit en met nog meer enthousiasme. Gedaan met zwarte sneeuw zien, de toekomst kleurt terug wit.

Ondertussen zijn we opnieuw gestart met de voorbereiding van het nieuwe winterseizoen. We gaan weer bergen verzetten en leggen de lat(ten) opnieuw hoger.

Vanaf 02 augustus zal ons nieuw winterprogramma online staan en zal onze nieuwe winterbrochure “WINTER 21-22” verschijnen. Vanaf dan kan er opnieuw geboekt worden. We kijken uit om jullie opnieuw te laten genieten van de prachtige witte bergen.

Het JOSK kantoor is elke voormiddag geopend van 9 tot 12 uur.

Tijdens de Paasvakantie zal het kantoor gesloten zijn.

Ski you later, the only way is up !
Namens de hele JOSK ploeg

 

 

Reizen naar het buitenland – COVID-19

Wat als…


Beste Reizigers,

Het skiseizoen ’19-’20 werd door de COVID-19 crisis voortijdig beëindigd.
Dit was te wijten aan verschillende factoren:

  • sluiting skigebieden
  • sluiting hotels
  • negatief reisadvies

JOSK reizen koos voor een duidelijke communicatie en een snelle terugbetaling van alle reizigers.
Met die keuze hebben we ons geprofileerd als een betrouwbare en correcte reispartner.
JOSK reizen zal ook komend seizoen steeds een weloverwogen beslissing nemen om een reis al dan niet te laten doorgaan.
Indien JOSK reizen beslist de reis niet te laten doorgaan, heeft u recht op een volledige terugbetaling van uw reeds betaalde bedragen (*).. Die garantie geven wij u.
(*) met uitzondering van de aangekochte annuleringsverzekering: deze sluit u af bij reservatie van uw boeking, en kan u vanaf dan inschakelen (indien nodig).

Indien u beslist om zelf uw reis niet te laten doorgaan, dan gelden de normale annuleringsvoorwaarden.

Bij het opmaken van het programma is nog niet geweten welke maatregelen er van toepassing zijn.
Wij denken hierbij aan maatregelen betreffende busvervoer, uw verblijf in hotel, gebruik van de skiliften,…
Updates worden via verschillende kanalen (website, nieuwsbrieven, mailings,…) kenbaar gemaakt, zodat u goed voorbereid uw reis kan aanvatten.

Samen met u kijken wij uit naar een sneeuwrijk & succesvol skiseizoen!

 

 

Family

Gezinnen

Focus op kids, skilessen en kinderanimatie.
Icon 4 stars hotel

Kwalitatieve hotels

Jarenlange samenwerking met zorgvuldig geselecteerde hotels.
Cabin

Themaweken

Georganiseerde reizen voor verschillende doelgroepen.
Icon Kids

Kidsacties

Kinderen reizen aan actieprijs in verschillende hotels.