Blog

Dit zijn de beste skigebieden in Italië

Skiën in Italië? Dat is zon, sneeuw en … pizza! Een gouden trio, als je het ons vraagt. In dit artikel zetten we de beste skigebieden van La Dolce Italia in de etalage.

Hou je van lekker eten, gezellige après-skimomenten en lange en intense skitochten? Dan is Italië je gedroomde wintersportbestemming. Deze gebieden schieten er bovenuit:

Val Di Fiemme

Val Di Fiemme ligt in het zuiden van de Dolomieten en ziet daardoor meer zon dan de meeste andere skigebieden. Je komt dus mooi bruin terug van je skireis! Met Latemar, Alpe Cermis, Passo Rollo en Alpe Lusia heeft de skiër en snowboarder hier trouwens meer dan genoeg keuze. Het zeer moderne liftennetwerk verbindt alle stations tot een zeer aantrekkelijk skigebied.

Even op adem komen doe je in een van de vele traditionele berghutten die de regio rijk is. JOSK biedt je de keuze uit vier kindvriendelijke hotels met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Ontdek Val Di Fiemme

Livigno

Een bekende naam, gelegen aan de Zwitsers-Italiaanse grens. Livigno wordt ook wel eens Klein Tibet genoemd, vanwege de sneeuwrijke winters. Het dorp ligt verscholen tussen de bergen, op meer dan 1.800 meter hoogte. Het gebied is echter niet alleen ideaal voor wintersporters, maar ook voor mensen die graag winkelen. Hier kunnen ze hun geld namelijk tax-free laten rollen in een van de vele grote winkels.

Je vindt hier het ene charmehotel naast het andere. La Dolce Vita is dan ook nooit veraf.

Ontdek Livigno

Kronplatz

Kronplatz is de koning van Zuid-Tirol. Je wordt er getrakteerd op zon, sneeuw, après-ski, luxe en wellness. Zowel ervaren als beginnende skiërs en snowboarders hebben hier alles bij de hand. De pistes die zich voor je uitstrekken vanaf de top van Kronplatz zijn in onberispelijke staat en zijn goed voor bijna 120 kilometer aan skiplezier. Je hebt hier dan ook genoeg keuze, of je nu gaat voor uitdagende zwarte pistes of de vele leuke rode en blauwe pistes.

Nergens biedt JOSK zoveel hotels aan als in Kronplatz. En dat is geen toeval. Wie wil er nu niet wintersporten op deze topbestemming?

Ontdek Kronplatz

Family

Gezinnen

Focus op kids, skilessen en kinderanimatie.
Icon 4 stars hotel

Kwalitatieve hotels

Jarenlange samenwerking met zorgvuldig geselecteerde hotels.
Cabin

Themaweken

Georganiseerde reizen voor verschillende doelgroepen.
Icon Kids

Kidsacties

Kinderen reizen aan actieprijs in verschillende hotels.