Blog

Skiën of snowboarden? De voor- en nadelen van beide

Op de piste zijn ze rivalen: skiërs en snowboarders. Ook al zijn er velen die een beetje van allebei zijn. Twijfelt u nog bij welke ‘club’ u het liefst wil horen? Wij wegen skiën en snowboarden tegen elkaar af, zodat u de knoop kan doorhakken

Leren snowboarden is pijnlijk…

Wie het al gedaan heeft, weet dat snowboarden de eerste keren pijnlijk kan zijn. Billen, knieën en polsen krijgen het hard te verduren, omdat u er vaak op valt. Om de pijn te beperken, leert u best snowboarden op verse, zachte sneeuw. Maar uiteraard hebt u niet altijd te kiezen of er verse sneeuw ligt. Een troost: eens u de techniek beet hebt, valt u natuurlijk veel minder.

Beginnende skiërs vallen ook wel eens, maar dat is meestal minder pijnlijk. Leren skiën doet u meestal op een piste met een lichte helling. U kan al snel enkele meters naar beneden glijden, remmen en sturen zonder te vallen.

… Maar de techniek is gemakkelijker

Leren snowboarden is misschien pijnlijker, maar u leert het ook sneller. De techniek van snowboarden is op zich gemakkelijker. Met skiën is het omgekeerd: in het begin is het gemakkelijker om zich voort te bewegen zonder te vallen, maar het duurt langer om de techniek goed beet te krijgen.

Skiërs zijn koning in de lift

Met ski’s is een zetellift een verademing: het enige waar u op moet letten, is dat u op tijd  gaat zitten. Bij het afstappen laat u zich gewoon even meeduwen door het zeteltje en u kan verder skiën.

Met een snowboard is het lastiger. Om te beginnen moet u een binding losmaken om u met één voet tot aan de lift te duwen. Als dat is gelukt, moet u zijwaarts op de lift proberen te stappen. Wanneer u boven aankomt om af te stappen, moet u zich met één vaste en één losse voet staande proberen te houden. Waarop u moet gaan zitten om uw binding weer vast te maken. Als u als snowboarder eindelijk kan vertrekken, zijn de skiërs die bij u in de lift zaten, alweer van de piste aan het glijden.

Snowboardschoenen zijn cool én comfortabel

Het verlies aan cool in de skilift maakt u als snowboarder wel ruimschoots goed tijdens de après-ski. Terwijl skiërs wat onhandig rondwaggelen in hun harde skischoenen, lopen snowboarders er gezwind voorbij, als was het met sneakers. Klein minpuntje misschien: in een gezelschap van skiërs is de kans groot dat u als snowboarder de drankjes moet gaan halen.

Welke van de twee u ook kiest, een skivakantie is altijd een belevenis. Wil u leren skiën of snowboarden? Tijdens een skireis met JOSK kan dat onder Nederlandstalige begeleiding.

Family

Gezinnen

Focus op kids, skilessen en kinderanimatie.
Icon 4 stars hotel

Kwalitatieve hotels

Jarenlange samenwerking met zorgvuldig geselecteerde hotels.
Cabin

Themaweken

Georganiseerde reizen voor verschillende doelgroepen.
Icon Kids

Kidsacties

Kinderen reizen aan actieprijs in verschillende hotels.