Blog

De 4 beste skigebieden voor après-ski

Uiteraard trekken we in de eerste plaats naar de sneeuw om te skiën, maar de après-ski is toch ook niet te versmaden. De meeste skigebieden voorzien tegenwoordig heel wat randanimatie op en naast de piste. En dat zorgt uiteraard alleen maar voor meer sfeer. Wij zetten de vijf beste/beruchtste/leukste après-skibestemmingen op een rij

De Oostenrijkers weten hoe ze moeten feesten! Maar liefst drie van de door ons vakkundig geselecteerde après-skigebieden liggen in Oostenrijk. Het is dé bestemming bij uitstek voor de feestende wintersporter.

1) ischgl, oostenrijk

Ischgl wordt niet voor niets het Ibiza van de Alpen genoemd. Het dorp in het Pazauntal trekt zelfs weekendgangers uit München die komen stappen en de skilatten gewoon thuislaten. Het aanbod après-skitenten is waarschijnlijk nergens groter dan hier. Onze favorieten? De Kuhstall, de Schatzi, de Pacha en de Trofana Arena.

2) sölden, oostenrijk

Een prachtig skigebied en een nog straffer après-skiaanbod maken van dit langgerekte dorp in het Otztal een absolute topper bij wintersporters. Zowel naast de piste (Philips of Obstlerhütte) als in het dal (de Alm Rausch) is de sfeer nergens ver te zoeken.

3) kronplatz, italië

Met meer dan 1.200 kilometer skigebied, verdeeld over 12 pistes voor alle niveaus, is Kronplatz een droom voor iedere skiër en snowboarder. En ook de après-skiër komt ruim aan zijn trekken. Veertig ‘Stuben’ staan voor je klaar, dag en nacht. Drink jezelf moed in op een van de zonovergoten terrassen op de bergflank of sluit een fantastische dag op de piste af met een onvergetelijk feestje in het dal.

4) obertauern, oostenrijk

Gelegen op 1.665 meter hoogte ben je in Obertauern altijd zeker van sneeuw, maar ook van ambiance en gezelligheid. Verspreid over de vele pistes kom je de ene berghut na de andere tegen. Neem je lunch bovenop een bergtop met zicht over het volledige gebied of geniet van een uitgebreid menu in een van de vele restaurants in het dorp. ’s Avonds barst het feestje pas helemaal los in een van de vele danstempels en cafés. Aan jou de keuze!

Een skireis boeken, inclusief zinderende après-ski?

Family

Gezinnen

Focus op kids, skilessen en kinderanimatie.
Icon 4 stars hotel

Kwalitatieve hotels

Jarenlange samenwerking met zorgvuldig geselecteerde hotels.
Cabin

Themaweken

Georganiseerde reizen voor verschillende doelgroepen.
Icon Kids

Kidsacties

Kinderen reizen aan actieprijs in verschillende hotels.