Skiën in Italië

2
0
Verplicht veld
Verplicht veld
Verplicht veld

Italiaanse skigebieden zijn gelegen aan de zuidkant van de alpenhoofdkam. Daardoor blijven ze meestal gespaard van kille weersomstandigheden. De skipistes en wandelwegen zien er veel zonuren, met zelfs 7 à 8 uur zon per dag in de winter.

icons

Kronplatz Obereggen | Val Di Fiemme Folgarida Passo Tonale Livigno

Lekker eten

Een groot voordeel van Italië: ze kennen er meer van lekker eten dan in andere skilanden. In de skigebieden in de Dolomieten is er een uitgebreide keuze aan restaurants. Er liggen zelfs verschillende restaurants met een Michelinster.

Leuke après-ski

Naast lekker eten vind je in de Italiaanse skigebieden ook een ruime keuze aan après-ski-gelegenheden. Het gaat er iets rustiger aan toe dan in de Oostenrijkse après-ski-bars, maar dat maakt het des te gezelliger. Zowel aan de pistes als in de dorpen zelf zijn er bars en discotheken te vinden.

Kunstsneeuw

Zo goed als alle skigebieden in Italie hebben geïnvesteerd in sneeuwkanonnen. Daardoor kunnen de meeste pistes nu voorzien worden van kunstsneeuw. Zo kan er ook geskied worden in periodes waarin er weinig sneeuw valt.

Lange skitochten

In Italië kan je lange skitochten doen. Verschillende skigebieden worden er met elkaar verbonden, waardoor je gerust een dagtocht kan doen waarbij je verschillende gebieden doorkruist. Een van de spectaculairste en bekendste tochten is de Sella Ronda in de Dolomieten. Daar ski je door verschillende gebieden van Dolomiti Superski rond een rotspartij.

Family

Gezinnen

Focus op kids, skilessen en kinderanimatie.
Icon 4 stars hotel

Kwalitatieve hotels

Jarenlange samenwerking met zorgvuldig geselecteerde hotels.
Cabin

Themaweken

Georganiseerde reizen voor verschillende doelgroepen.
Icon Kids

Kidsacties

Kinderen reizen aan actieprijs in verschillende hotels.