Oostenrijk – Zillertal – Hintertux

1
0

Zillertal – Hintertux Ideaal voor beginnende en gevorderde skiërs

Het Zillertal … een begrip in de skiwereld. Met de Zillertal Superskipas kan je terecht op 177 liften verdeeld over 11 ski-oorden, samen goed voor meer dan 489km piste.

Algemene informatie
Afstand tot Brussel953 km
Hoogte580 - 3350 m
Beoordeling
Kinderski
Beginners
Gevorderden
Aprés-ski
Afdalingen 489 kmLiften
134km 73
286km 69
69km 35

Zillertal 3000 (Mayrhofen – Hintertux)

Hintertux Gletsjer inclusief in Zillertal skipas
Hoogste gebied uit ons programma

De Zillertal 3000 is ontstaan uit de aaneenschakeling van de skigebieden Mayrhofen, Finkenberg en Eggalm-Rastkogel. Tevens is de Hintertux-gletsjer in de skipas inbegrepen. Totaal 489km piste.

De laatste jaren is men intens bezig geweest de verschillende gebieden met elkaar te verbinden. De grootste en bekendste aaneensluiting is ongetwijfeld de schakel ‘Mayrhofen – Hippach – Hintertux’, de Zillertal 3000. Kloppend hart van het dal is zonder twijfel Mayrhofen.

Een zeer vlot georganiseerde busdienst brengt je daarenboven op elk moment van de dag naar de grootste gletsjer van Oostenrijk, de Hintertux. Een ideale formule voor zowel beginnende als gevorderde skiërs.

Technische stage en monitorenopleiding

Tijdens de herfstvakantie vinden op de Hintertux Gletsjer onze technische stages en monitorenopleidingen plaats. Ideaal om het seizoen te starten en speciaal bedoeld voor zij die hun skitechniek verder willen bijschaven of zelfs skimonitor zouden willen worden.

Omwille van de absolute sneeuwzekerheid van dit skigebied (gegarandeerd door de Hintertux Gletsjer) leent dit gebied zich perfect om tijdens de paasvakantie te gaan skiën.

Daarom organiseren we met pasen een shortski … met 100% garantie op sublieme sneeuwcondities!

Mis de start van het seizoen niet !

Opleiding tot JOSK ski- of snowboardmonitor

JOSK werkt met eigen monitoren. Zij staan in voor de ski- en snowboardlessen en verzorgen mee de avondanimatie. Voelt u zich geroepen om andere mensen uw favoriete sport aan te leren en bent u een vlot en sociaal iemand? Aarzel dan niet om deel te nemen aan deze cursus.

Dagelijks krijgt u 5u praktijk op de piste en ’s avonds volgt er een theoriegedeelte in het hotel. De laatste namiddag zal op de gletsjer het examendeel ‘eigen techniek’ worden afgenomen.

Het verdere praktijkexamen (demo’s + lesgeven) zal worden afgenomen te Skidôme Terneuzen, dit om enerzijds geen tijd te verliezen op de 4-daagse cursus en anderzijds om de kandidaat monitoren hun lesgeefexamen in zo gunstig mogelijke omstandigheden te laten afleggen.

Slaagt u, dan word u deze winter nog opgenomen in ons monitorenteam. Indien het eigen niveau onvoldoende is om de cursus aan te vatten wordt u doorverwezen naar de technische stage.

Technische stage ski of snowboard

Bent u een redelijk goed skiër of boarder en wenst u uw eigen techniek op een hoger niveau te brengen, dan moet u beslist aan één van onze technische stages meedoen.

U blijft op de hoogte van de nieuwe stromingen in de wintersport en ’s avonds wordt er op een gemoedelijke manier nog nagekaart over de ervaringen van de afgelopen dag. Ook buckels en carving staan op het programma. Voor alle leeftijden ! 

Gezinnen


Focus op kids, skilessen en kinderanimatie.

Kwalitatieve hotels


Jarenlange samenwerking met zorgvuldig geselecteerde hotels.

Themaweken


Georganiseerde reizen voor verschillende doelgroepen.

Kidsacties


Kinderen reizen aan actieprijs in verschillende hotels tot 100% gratis.