Blog

Zo maak je je auto klaar voor een skivakantie

Trek je met de auto naar de bergen? Dan is een grondige check-up van je voertuig zeker aan de orde. Maar waar moet je zoal op letten? En wat moet je voorzien om pech onderweg op te vangen? Wij geven je alvast een aantal handige tips.

Loop even binnen bij je garagist

Je auto rijdt al maanden perfect? Ga er dan toch niet zomaar vanuit dat alles goed zal blijven gaan. Je zult het altijd zien: net wanneer je op reis vertrekt, gaat er wél iets mis. Een defect licht, een kapotte ruitenwisser of een lege accu: al deze zaken kunnen je afreis grondig verpesten. Gelukkig kun je deze problemen makkelijk vermijden door enkele weken voor vertrek de auto binnen te brengen voor controle. Je garagist kijkt alle cruciale zaken na (olie, ruitensproeiervloeistof, remblokken, banden, …), waarna je met een gerust hart kunt vertrekken.

Maak een lijstje om niets te vergeten

Lijstjes … Sommigen haten het, wij houden ervan. Waarom? Ze geven je de zekerheid dat je niets vergeet op skireis. Je moet immers aan veel zaken denken!

Een wegenvignet

Wil je de snelweg op in Oostenrijk, Zwitserland of Slovenië? Dan is een ‘Autobahnvignet’ verplicht. Ze zijn te koop bij de grensovergangen, maar je kunt ze ook eenvoudig bestellen voor je vertrekt. Een vignet kost tussen de 11 en de 42 euro, afhankelijk van de geldigheidsduur en bestemming.

Rijd je door Duitsland? Check dan ook even of je een milieusticker nodig hebt. Ook in sommige Franse steden is die verplicht.

Winterbanden en sneeuwkettingen

Een bergpas over in december, januari of februari? Niet zonder winterbanden! In veel landen zijn ze zelfs verplicht. Heb je in dat geval geen winterbanden, dan ben je aansprakelijk bij een ongeval.

Ook sneeuwkettingen zijn eigenlijk onmisbaar op wintersportvakantie. Oefen vooraf thuis al eens met het opleggen van de kettingen. Dat bespaart je heel wat gevloek en gesakker aan de voet van de besneeuwde bergpas. Let wel op: rijd nooit met sneeuwkettingen op niet-besneeuwde wegen. Dat beschadigt de kettingen én je banden.

Gevarendriehoek en fluo hesje

Ondanks al je voorzorgsmaatregelen toch pech onderweg? Het kan iedereen overkomen. Zorg er dan ook voor dat je een fluo hesje en een gevarendriehoek in je auto hebt liggen. Beide zijn trouwens verplicht. Bij pech op de autosnelweg parkeer je je voertuig op de pechstrook en je stapt uit. Neem zelf altijd plaats achter de vangrails.

Alles bij je voor onderweg? Dan wensen wij je een goede reis en veel plezier in de sneeuw!

Family

Gezinnen

Focus op kids, skilessen en kinderanimatie.
Icon 4 stars hotel

Kwalitatieve hotels

Jarenlange samenwerking met zorgvuldig geselecteerde hotels.
Cabin

Themaweken

Georganiseerde reizen voor verschillende doelgroepen.
Icon Kids

Kidsacties

Kinderen reizen aan actieprijs in verschillende hotels.