Blog

4 trends die je deze winter op de skipiste kan spotten

Wat is hip and happening op de Franse, Italiaanse en Oostenrijkse skipistes deze winter? Welke uitrusting en kledij moet je dragen om helemaal ‘in’ te zijn? Wat is ‘hot’ en wat is ‘not’? Wij stuurden onze hipste trendspotter naar de skigebieden en die kwam terug met deze 4 trends.

1. Duurzame kledij

Wintersportkledij en -uitrusting moet niet alleen comfortabel en mooi zijn, maar ook duurzaam. Respect voor het milieu is steeds belangrijker en dat hebben de grote skimerken goed begrepen. Zij zetten steeds meer in op milieuvriendelijke productieprocessen. Koop je straks een midlayer, skibroek of een paar handschoenen? Check dan steeds het etiket binnenin. Daar vind je informatie over de gebruikte materialen.

2. Nieuwe sport: droneboarding

Al snowboardend je laten voorttrekken door een drone: dat is droneboarding. Je hebt geen berg meer nodig, een wit besneeuwde vlakte volstaat. En natuurlijk een krachtige drone. Daarom ontwikkelde het bedrijf Aerones uit Letland een drone met een trekkracht van 37 kilogram, voldoende om een volwassen persoon aan een aardige snelheid voort te trekken. Het is een kwestie van tijd vooraleer je de eerste droneboarder op de piste spot.

3. Voor de waaghalzen: off-piste en toerskiën

Buiten de piste skiën is natuurlijk niets nieuws, maar de sport op zich wordt wel steeds populairder. Net als toerskiën, trouwens. Tourskiërs nemen geen lift om de top van een berg te bereiken, maar klimmen zelf de helling op, vaak buiten de pistes.

Wil je deze vorm van skiën ook eens proberen? Dan moet je wel over een stevig uithoudingsvermogen beschikken. Tourskiërs dragen namelijk ski’s met een vrije hiel, zodat ze tegen de bergflank omhoog kunnen lopen. En dat vaak uren aan een stuk! In dat opzicht lijkt de sport dus op langlaufen.

4. Après-ski op de piste

De tijd dat de après-ski zich beperkt tot het dal, waar de hotels en chalets gevestigd zijn, is voorbij. Steeds meer skigebieden voorzien op de piste meerdere drank- en feestgelegenheden die vaak tot in de late uurtjes open zijn. Laat het feest beginnen!

Family

Gezinnen

Focus op kids, skilessen en kinderanimatie.
Icon 4 stars hotel

Kwalitatieve hotels

Jarenlange samenwerking met zorgvuldig geselecteerde hotels.
Cabin

Themaweken

Georganiseerde reizen voor verschillende doelgroepen.
Icon Kids

Kidsacties

Kinderen reizen aan actieprijs in verschillende hotels.