Blog

Hoe afkicken van sneeuw en bergen?

Elk jaar opnieuw worden ontelbare skiërs aan het einde van hun wintersportvakantie overvallen door eenzelfde tristesse. Het aantal maanden tot ze opnieuw het gekraak van verse sneeuw onder hun voeten horen, lijkt eindeloos. Afkicken van sneeuw en bergen, hoe doe je dat? Wij zochten het uit

Heimwee is geen misdaad

Laat een ding duidelijk zijn: er is heus niets mis met een flinke dosis heimwee. Integendeel, het is menselijk een gemis te voelen wanneer pistes en plezier ver weg zijn. Ga dus gerust nog een keer door die heerlijke verzameling vakantiekiekjes. Haal met je vrienden herinneringen op aan die legendarische namiddag op de piste. Bezoek nog een laatste maal het Facebookprofiel van de hunk/babe die je aan de haak sloeg in de après-skibar. Wat is die jaarlijkse wintersportvakantie telkens weer een heerlijke tijd!

Boek nu al jouw skivakantie

Aftellen gaat sneller wanneer datgene waarnaar je aftelt concreet is. Boek dan ook nu al jouw eerstvolgende ski- of snowboardvakantie. Zo is de datum waarop je vertrekt meteen duidelijk. Je weet hoeveel maanden, weken of dagen nog liggen tussen jou en de besneeuwde bergtoppen. Je weet hoelang je nog geduld moet oefenen alvorens je weer kan genieten van zon, sneeuw en après-skivertier. Kortom, boeken is de boodschap!

Skiën in de zomer: het bestaat

Wie écht niet kan wachten tot de wintermaanden, rest slechts één optie: op zoek gaan naar locaties waar je ook in de zomer de latten kan aanbinden. Weet dat in de Franse Alpen rond deze periode het jaarlijkse zomerskiseizoen van start gaat. De sneeuwcondities op en rond de gletsjers van Tignes en Les 2 Alpes zijn fenomenaal. Het magnifiek groene berglandschap krijg je er gratis bij.

Tip: Je begint best aan een rustig tempo. De skigebieden zijn hoger gelegen dan heel wat wintersporters gewend zijn. De lucht is er ijler en droger, wat elke inspanning een stuk zwaarder maakt.

Ook indoor skipistes verzachten het leed

In de zomermaanden draaien de skikanonnen op overdekte pistes overuren. Ze zijn dan ook het perfecte alternatief dicht-bij-huis voor besneeuwde bergtoppen. Indoor winterdorpen in België en Nederland zijn uitgerust met meerdere pistes en skiliften. Talloze afdalingen garanderen winterpret die in de buurt komt van het echte vertier op Italiaanse, Oostenrijkse of Franse pistes. Tegelijk is het een betaalbaar alternatief voor een volledige week zomerskiën in de Franse Alpen.

De zomer duurt slechts een vingerknip

Elk jaar opnieuw betreuren we hoe kort de zomerperiode lijkt te duren. Een handvol uren terrasjes doen, een weekje strand en hup, de bomen beginnen alweer hun bladeren te verliezen. Zet je daarom op een terras nu het nog kan, bestel een heerlijke cocktail of een frisse pint en besef dat dit moment straks alweer voorbij is.

In feite is er nauwelijks tijd om heimwee te hebben naar dat gelukzalige gevoel van vrijheid dat gepaard gaat met elke afdaling. Straks sta je immers alweer op de piste!

Family

Gezinnen

Focus op kids, skilessen en kinderanimatie.
Icon 4 stars hotel

Kwalitatieve hotels

Jarenlange samenwerking met zorgvuldig geselecteerde hotels.
Cabin

Themaweken

Georganiseerde reizen voor verschillende doelgroepen.
Icon Kids

Kidsacties

Kinderen reizen aan actieprijs in verschillende hotels.