Blog

Zo bewaart u skimateriaal in de zomer

Het skiseizoen loopt bijna op zijn einde. De paasvakantie is achter de rug, en met de zomer in zicht nadert de laatste kans om u nog eens goed uit te leven op de latten. Daarna moet onze ski-uitrusting weer een tijdje de kast in. Om volgend jaar evenveel plezier te beleven aan die uitrusting, bergt u ze best op de juiste manier op. Wij lijsten op wat u zeker niet mag vergeten

Laat ski’s of snowboard invetten

Tijdens een week in de bergen kunnen ski’s of snowboard schade oplopen. Het is verstandig om uw board of latten meteen na de skivakantie binnen te brengen bij een speciaalzaak. De schade kan dan meteen hersteld worden, zodat de kwaliteit van het materiaal er niet op achteruit gaat. Vraag bovendien om uw ski’s in te vetten, zodat er zich geen roest vormt in de periode dat ze opgeslagen liggen.

Kies voor een droge ruimte

Berg uw ski’s of snowboard bij voorkeur op in een ruimte die niet te vochtig is, om roest aan het materiaal te voorkomen. Is er al roestvorming op de ski’s, dan haalt u die er best eerst af met een spons voordat de randen ingevet worden. Kies bijvoorbeeld voor de zolder of een (droge) garage.

Speciale ski- of snowboardtassen bieden extra bescherming tegen vocht. En ze zijn ook erg handig om het materiaal mee te nemen tijdens het skiseizoen en het te beschermen tegen krassen.

Zet beide ski’s apart

Plaats de ski’s niet in elkaar wanneer u ze opbergt. De reden: als u dat wel doet, staat er spanning op de ski’s terwijl ze opgeborgen zijn. De kwaliteit gaat daardoor achteruit.

Droog de skischoenen

Voordat u skischoenen wegzet in afwachting van het volgende skiseizoen, moet u zorgen dat ze goed droog zijn. Haal de binnenschoenen eruit en laat ze bijvoorbeeld op een radiator drogen. Als u deze wel vochtig opbergt, zijn ze een broeihaard voor bacteriën en kunnen ze beginnen stinken.

Check uw helm

Ga regelmatig na of uw skihelm niet beschadigd is. Vervang hem op tijd als u merkt dat er scheuren in zitten. Is de helm ouder dan 5 jaar? Dan is het sowieso beter om hem te vervangen.  Sommige modellen hebben een uitneembare binnenvoering die gewassen kan worden.

U bent nu helemaal klaar om uw skimateriaal op te bergen!

Family

Gezinnen

Focus op kids, skilessen en kinderanimatie.
Icon 4 stars hotel

Kwalitatieve hotels

Jarenlange samenwerking met zorgvuldig geselecteerde hotels.
Cabin

Themaweken

Georganiseerde reizen voor verschillende doelgroepen.
Icon Kids

Kidsacties

Kinderen reizen aan actieprijs in verschillende hotels.