Blog

Vanaf welke leeftijd kan een kind leren skiën?

Voor skiënde ouders is het een droom om samen met de kinderen van een skivakantie te genieten. Maar vanaf wanneer kan dit? Een antwoord dat voor alle kinderen geldt, is er niet. Maar gelukkig is er voor elk kind wel een manier om zich te amuseren in de sneeuw

Wennen aan de sneeuw

De meeste kinderen van 3 jaar kunnen al op ski’s staan en zich een beetje laten glijden. Maar elk kind is anders: ze hebben nog niet allemaal dezelfde kracht in de benen, en de ene is meer gemotiveerd dan de andere om te skiën. Daarom is het aan te raden om bij een 3-jarige vooral te focussen op het spelelement: laat hem of haar afwisselend spelen in de sneeuw en wennen aan het gevoel om ski’s aan te hebben. Bij JOSK kunnen kinderen van 3 jaar terecht in de TOKKI sneeuwclub. Daar krijgen ze telkens een halve dag sneeuw- en skigewenning, en een halve dag andere leuke (sneeuw)activiteiten.

Skilessen voor kinderen

Vanaf 4 jaar kan uw zoon of dochter skiles volgen, als hij of zij daar zelf zin in heeft. Dit biedt verschillende voordelen:

  • Als ouder kan u vrij gaan skiën totdat u zoon of dochter gaat halen in de skiles.
  • De kinderen zijn samen met leeftijdsgenootjes.
  • Ze leren tijdens de les veilig skiën

Kies wel voor een organisatie die Nederlandstalige skiles aanbiedt. Voor veel kinderen is het even wennen om gewoon te raken aan de ski’s onder hun voeten en de bewegingen die daarbij horen. Als ze daarbij ook nog in een andere taal aangesproken worden, maakt dat de gewenning alleen maar moeilijker. In de TOKKI skiclub van JOSK leren ze op een speelse manier skiën. Beleving en plezier staan er centraal.

Spelend skiën

Een belangrijke regel voor succes is dat u kinderen best niet te veel ‘pusht’ om al snel een bepaald niveau te halen. Ze moeten eerst spelenderwijs leren genieten van de sneeuw. Dan zijn ze het meest gemotiveerd om te leren skiën.

Kindvriendelijke skireizen

JOSK biedt heel wat opties voor skivakanties met kinderen: zowel tijdens de schoolvakanties als in het laagseizoen. Tijdens de schoolvakanties zijn er reizen met grote kinderkortingen. Tijdens het laagseizoen organiseert JOSK specifieke kidsweken voor families met kinderen onder 8 jaar. Tijdens deze weken reizen kinderen gratis mee.

Deel uw ervaringen

Heeft uw zoon of dochter vroeg leren skiën? Of sta je zelf al heel lang op de latten? Deel hier uw tips en ervaringen!

Family

Gezinnen

Focus op kids, skilessen en kinderanimatie.
Icon 4 stars hotel

Kwalitatieve hotels

Jarenlange samenwerking met zorgvuldig geselecteerde hotels.
Cabin

Themaweken

Georganiseerde reizen voor verschillende doelgroepen.
Icon Kids

Kidsacties

Kinderen reizen aan actieprijs in verschillende hotels.