Nederlandstalige monitoren

Nederlandstalige monitoren

Skiën / boarden in groep en op je eigen niveau o.l.v. de JOSK monitoren

Naast het basispakket (bus – verblijf – skipas) biedt JOSK op elke reis de mogelijkheid om ski- of snowboardles te volgen bij onze eigen Nederlandstalige monitoren. Van absolute beginner tot gevorderde skiër / boarder bieden wij u een pakket aan van 24 lesuren (6 dagen à 4 u. per dag). Het JOSK monitorenteam staat garant voor veilige, aangepaste en leerzame lessen.

U leert in groep skiën of boarden. De hoofdmonitor zorgt ervoor dat iedereen op zijn niveau les krijgt en bepaalt wie er eventueel – indien nodig – moet doorschuiven naar een ander niveau. Het nemen van les is bovendien niet enkel bedoeld om uw technische vaardigheden te verbeteren, het is ook zeer aangenaam om in groep te skiën / boarden onder begeleiding van een monitor. Hij laat u ondermeer de mooiste plekjes van het gebied zien, kiest de meest ideale pisten uit, doet al eens een terrasje… Hij zorgt er dus voor dat u op een ongedwongen manier leert skiën of boarden.

Ski – snowboard:

  • 4 uren les per dag / 6 dagen (van zondag tot en met vrijdag)
  • Telkens van ca. 10u tot 12u en van ca. 13u30 tot 15u30. (**)
  • Maximaal 10 personen per niveau
  • Minimaal 5 deelnemers per niveau vereist (***)
  • Gescheiden kinder- en volwassen groepen
  • Snowboardles vanaf 10 jaar
  • Kinderskiles vanaf 4 jaar, TOKKI sneeuwclub voor 3-jarigen


Niveau van de ski & snowboardlessen:

De skilessen zijn steeds opgedeeld in volgende niveau’s: K0, K1, K2, K3 en N0, N1, N2, N3. De ‘K’-lessen is de TOKKI skiclub; de N-lessen zijn de groepen voor de volwassen. De cijfers staan voor het niveau van de groep. K0 & N0 zijn de absolute beginners. K1 & N1 kunnen reeds een blauwe piste naar beneden skiën. K2 & N2 kunnen al iets beter skiën en hebben geen probleem om te skiën op rode pistes. K3 & N3 zijn weggelegd voor de gevorderde skiërs en hebben geen afkeer om af en toe een zwarte piste af te dalen.

Voor de snowboarders zijn er drie niveau’s. L0 is voor de absolute beginners. L1 is voor de halfgevorderden die reeds hun beide bochten kunnen. L2 is weggelegd voor de gevorderden, zij hebben geen probleem met gesneden bochten nemen.

Skilessen te Arabba (**)

Tijdens de vakantieweken zullen de monitoren die aan de kindergroepen (enkel K2 & K3) les geven de hele dag bij de kinderen blijven, zodat de ouders de kans krijgen om een hele dag ‘vrij’ te skiën. Praktische afspraken zullen door de reisleider ter plaatse gebeuren. Deze begeleiding omvat GEEN middageten.

Steeds lessen gegarandeerd ? (***)

Er moet uiteraard een minimum aan deelnemers ingeschreven zijn om de lessen te laten plaatsvinden. Indien voor de reis blijkt dat er niet voldoende inschrijvingen zijn op uw niveau wordt u persoonlijk gecontacteerd. Wij zoeken dan samen naar een gepaste oplossing. (aansluiten bij een ander niveau, privéles …) Dit contact zal ruim op voorhand gebeuren. U kan ook steeds een lessenpakket boeken bij de plaatselijke (Duits-, Frans- of Engelstalige) skischool. JOSK zal de boeking in orde maken, de betaling gebeurt rechtstreeks ter plaatse. Uw reisleider zal u verder wegwijs maken en u helpen bij het aanmelden op de eerste lesdag.

Gratis skibegeleiding

Gratis skibegeleiding op de meeste reizen in het laagseizoen. Een unieke service.

Uitgezonderd: kidsweek, culinaire week en shortski’s.

JOSK staat bekend om zijn uitstekende begeleiding, zowel op als naast de piste. Elke reis wordt begeleid door een JOSK reisleider die alles op wieltjes laat lopen en waarbij u terecht kan voor al uw vragen en opmerkingen. Om onze reizen nog aantrekkelijker te maken, bieden we vanaf dit seizoen op de meeste reizen in het laagseizoen GRATIS skibegeleiding aan. Dit bespaart u tot enerzijds tot €160 p.p. en anderzijds zal u meer kunnen genieten van het skiën, van het skigebied en van de reisgenoten.

Gratis skibegeleiding
(minimum niveau: vlot van een blauwe piste kunnen skiën)

Op al deze reizen zullen er voldoende monitoren meereizen opdat iedereen in groep en op zijn niveau onder leiding van een JOSK monitor de beste pisten, de mooiste plekjes en de gezelligste hutjes van het gebied leert kennen en dus nooit alleen hoeft te skiën. Er wordt wel verwacht dat je vlot van een blauwe piste kan skiën om aan te sluiten bij deze begeleiding. Per circa 15 skiërs zal er een JOSK-monitor/skibegeleider meereizen. Deze begeleiding is niet direct uurgebonden, de juiste regeling en afspraken zullen door de reisleider ter plaatse worden meegedeeld.

Tijdens de genietweken wordt er sowieso skibegeleiding voorzien.
Tijdens shortski’s is dit niet voorzien