Blog

Vijf redenen om het begin van het skiseizoen mee te maken

Ben jij ook een echte skifanaat? Dan tel je waarschijnlijk de weken af naar de start van het skiseizoen. Waarom zou je wachten tot december als je al in de herfst kan gaan skiën? Een vakantie in het begin van het skiseizoen heeft heel wat voordelen

1. Het is goedkoper

Als je in het voorseizoen gaat skiën, betaal je minder voor je verblijf dan in het hoogseizoen. Er zijn immers minder mensen die al zo vroeg in het seizoen op de latten staan. Daardoor kan je in oktober of november soms in een vijfsterrenhotel verblijven aan de prijs van een hotel met minder sterren. Ook de skipassen zijn goedkoper.

2. Het is minder druk op de pistes

Ook op de pistes is er minder volk. Je kan gemakkelijk alle pistes af zonder dat je moet slalommen tussen skischolen en andere groepen skiërs. Voor de geoefende skiër is dit hét moment om volledig op eigen tempo te van de piste te komen.

3. Je hoeft niet zo lang te wachten

Veel skiliefhebbers tellen de maanden af om opnieuw de pistes te gaan verkennen. Als je zowel het einde als het begin van het seizoen meemaakt, moet je zelfs maar een half jaar wachten.
Wie al vroeg naar de sneeuw vertrekt, kan bovendien andere skifanaten jaloers maken. Laat hen maar aftellen terwijl jij van je eerste après-ski geniet.

4. Je staat als eerste op de latten

Dit geldt letterlijk en figuurlijk: als je als eerste op skivakantie gaat, kan je ook als eerste het nieuwste materiaal uittesten. De skiverhuurkantoren starten elk seizoen met een nieuwe lading materiaal. Als je vroeg in het seizoen ski’s huurt, kan je dus het nieuwste van het nieuwste materiaal gebruiken.

5. Je weet wat te doen in de herfstvakantie

De herfstvakantie is zo’n vakantie waarin veel mensen thuis blijven: zon hebben ze al veel gezien in de zomervakantie, en om te gaan skiën wachten ze tot de kerst- of krokusvakantie. Nochtans kan je perfect in de herfstvakantie gaan skiën: de Hintertux-gletsjer in het Zillertal opent bijvoorbeeld al eind september. Op dat moment is er al minstens 60 kilometer piste beschikbaar voor de vroege skiër.

Family

Gezinnen

Focus op kids, skilessen en kinderanimatie.
Icon 4 stars hotel

Kwalitatieve hotels

Jarenlange samenwerking met zorgvuldig geselecteerde hotels.
Cabin

Themaweken

Georganiseerde reizen voor verschillende doelgroepen.
Icon Kids

Kidsacties

Kinderen reizen aan actieprijs in verschillende hotels.