Blog

Vijf voordelen van een klein skigebied

 

Dat ‘groter’ niet altijd ‘beter’ hoeft te betekenen, weet elke skiliefhebber die al eens in Speikboden is geweest. Dit Oostenrijks gebied herbergt ‘slechts’ 35 kilometer aan skipistes, maar wat het ontbeert aan lengte, maakt het ruimschoots goed aan gezelligheid en sfeer. In dit artikel lijsten we de vijf belangrijkste voordelen op van een kleiner skigebied.

1. Ideaal voor de beginner

Een klein skigebied is perfect voor de beginnende skiër of snowboarder. Geen kilometerslange pistes of ellenlange wachtrijen aan de liften, maar gewoon lekker skiën op brede pistes voor jong en oud.

2. Goedkopere wintersportvakantie

Een kleiner skigebied is over het algemeen goedkoper dan een groot. Het verschil zit hem vooral in de skipas. Ben je op zoek naar een budgetvriendelijke wintersportvakantie? Vergeet dan zeker de kleinere gebieden niet!

3. Alles is vlot bereikbaar

De bus op voor een namiddagje skiplezier? Liever niet! In een klein skigebied is alles op wandelafstand van elkaar gelegen. Je bent dus in geen tijd boven om te genieten van het berglandschap.

4. Gezellige après-ski

We haalden het al aan in onze inleiding: klein is gewoon veel gezelliger. En dat merk je vooral tijdens de après-ski. De chalets, cafés en stubbes bevinden zich allen op wandelafstand van elkaar. Genieten maar!

5. Genieten van echte rust

Kleinere skigebieden zijn over het algemeen rustiger. Kuier er door de straten van de plaatselijke dorpjes of maak een lange boswandeling in de sneeuw. Je kunt er wellicht uren doorbrengen zonder dat je iemand tegenkomt. En dan hebben we het nog niet gehad over de heerlijke rustige pistes! Tijdens het weekend vind je vooral de plaatselijke bewoners op de pistes. Op weekdagen heb je de skipiste vaak zelfs helemaal voor jou alleen!

Ontdek ons aanbod kleinere en grote skigebieden

Family

Gezinnen

Focus op kids, skilessen en kinderanimatie.
Icon 4 stars hotel

Kwalitatieve hotels

Jarenlange samenwerking met zorgvuldig geselecteerde hotels.
Cabin

Themaweken

Georganiseerde reizen voor verschillende doelgroepen.
Icon Kids

Kidsacties

Kinderen reizen aan actieprijs in verschillende hotels.