Blog

Waar kan je skiën in de zomer?

Ben je verslaafd aan de bergen? Kan je ook in de zomer het skiën maar moeilijk loslaten? Dan is het een leuk idee om tijdens je zomervakantie in de bergen een zomerskigebied te bezoeken. Het gevoel om te skiën tussen groene bergtoppen terwijl het in het dal 25 graden is, is best bijzonder

Zomerskiën op een gletsjer

De beste gebieden om te zomerskiën zijn gletsjers. Die zijn hooggelegen, waardoor er doorheen het jaar meer neerslag en sneeuw valt. Soms zelfs in de zomer. De sneeuw blijft er bovendien langer liggen dan op andere bergen, doordat een gletsjer voor een groot deel uit ijs bestaat. Enkele gletsjers waar je kan skiën in de zomer:

Wanneer?

  • Het is moeilijk om van zomerskiën alleen een volwaardige vakantie te maken. De gletsjergebieden zijn vaak maar enkele uren per dag geopend. Meestal is de kwaliteit van de sneeuw alleen ’s ochtendsgoed genoeg om er te skiën. In de namiddag sluiten veel gebieden omdat de sneeuwkwaliteit dan niet voldoende is. Het is dus ideaal om een wandel-of fietsvakantie in de bergen te combineren met een (of meer) voormiddagje(s) zomerskiën. Zo krijg je het beste van twee werelden.
  • Bovendien zijn er op de meeste gletsjers niet erg veel pisteswaar je op kan skiën in de zomer. Zeker als het afgelopen winterseizoen niet fantastisch was op het gebied van sneeuw, is de kans klein dat je er echt lang kan skiën. Check dus best eerst bij je zomerskigebied naar keuze of het wel degelijk geopend is.

Kan je al niet wachten om op skivakantie te vertrekken? Hou dan zeker de website van Josk in de gaten. Vanaf half augustus vind je er al ons aanbod voor het komende winterseizoen! Voor wie niet te lang wil wachten, zijn er al skireizen vanaf de herfstvakantie.

Family

Gezinnen

Focus op kids, skilessen en kinderanimatie.
Icon 4 stars hotel

Kwalitatieve hotels

Jarenlange samenwerking met zorgvuldig geselecteerde hotels.
Cabin

Themaweken

Georganiseerde reizen voor verschillende doelgroepen.
Icon Kids

Kidsacties

Kinderen reizen aan actieprijs in verschillende hotels.