Blog

Dit zijn de beste skigebieden van Oostenrijk

Perfecte sneeuw, uitgestrekte pistes voor beginners en gevorderden en oneindig veel après-skimogelijkheden: de Oostenrijkse skigebieden hebben het allemaal. Wij zetten de absolute uitschieters op een rij.

Ischgl-Galtür: altijd sneeuw, altijd sfeer

Op de grens van Oostenrijk en Zwitserland vind je de Silvretta Skiarena, met de skigebieden Galtür, Kappl, See en Ischgl. Die laatste staat bekend als het meest attractieve, mooiste en meest sneeuwzekere gebied van Oostenrijk. Met 233 kilometer afdalingen, meer dan 40 liften en uitgestrekte blauwe, rode en zwarte pistes is dit de hemel op aarde voor de beginnende én de ervaren skiër. Fun fact voor de snowboarders onder ons: Ischgl beschikt over het grootste snowboardpark van Europa.

Bij een topskigebied horen uiteraard tophotels. In het winterdorpje Galtür (op 8 kilometer van Ischgl) vind je het Alpenromantikhotel Wirlerhof en het Alpencharme Hotel Almhof. Beide liggen op de piste. Na het ontbijt en de lunch kun je dus meteen op de latten springen.

Boek hier je reis naar Ischgl-Galtür

Zillertal-Hintertux: sneeuwzekerheid op 3250 meter hoogte

Het Zillertal is een begrip in de skiwereld. Maar liefst 177 liften maken bijna 500 kilometer piste toegankelijk. Inbegrepen in je skipas: de Hintertuxgletsjer – absolute sneeuwzekerheid op een hoogte van 3250 meter! Sfeervolle dorpjes en authentieke berghutten maken het geheel af.

Boek hier je reis naar Zilltertal-Hintertux

Schladming: modernste skigebied van Oostenrijk

Schladming is een van de modernste skigebieden van Oostenrijk. Dat heeft de regio te danken aan het wereldkampioenschap alpineski dat er in 2016 plaatsvond. Waag je aan de FIS-afdaling van de Planai, de snelste Weltcup-piste ter wereld, of hou het rustiger op een van de vele rode en blauwe pistes.

De liften, de pistes en de hotels: de infrastructuur is gewoon top. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de regio Schladming-Dachstein op korte tijd een van de populairste wintersportbestemmingen van Oostenrijk is geworden.

Boek hier je reis naar Schladming

Obertauern: hét skidorp van Oostenrijk

Ben je op zoek naar sneeuwzekerheid? Dan is Obertauern met zijn 1600 hoogtemeters de ideale wintersportbestemming. Het dorp profileert zich graag als ‘het skidorp’ van Oostenrijk. De vele klassehotels die het wintersportoord rijk is versterken dit imago nog meer.

Boek hier je reis naar Obertauern

Family

Gezinnen

Focus op kids, skilessen en kinderanimatie.
Icon 4 stars hotel

Kwalitatieve hotels

Jarenlange samenwerking met zorgvuldig geselecteerde hotels.
Cabin

Themaweken

Georganiseerde reizen voor verschillende doelgroepen.
Icon Kids

Kidsacties

Kinderen reizen aan actieprijs in verschillende hotels.