Blog

10 sneeuwzekere skigebieden waar je nu al van kan dromen

Voor wie vroeg of juist laat in het seizoen wil gaan skiën, is sneeuwzekerheid een belangrijke factor. De hoogteligging is hierbij een belangrijk punt, maar soms zijn het ook lagere gebieden waar de sneeuw gemakkelijker blijft liggen. Sneeuwzekerheid kan dan ook op verschillende manieren gegarandeerd worden: de aanwezigheid van een gletsjer, hoogte, veel neerslag, of een zeer uitgebreide infrastructuur op gebied van kunstsneeuw. Wij lijsten voor jou 10 skigebieden op waar je geen sneeuw tekort zal komen

Ischgl-galtür (oostenrijk)

Ischgl staat bekend als een mooi, mondain skigebied met een levendige après-ski. Een ander pluspunt is dat het tot laat in het seizoen sneeuwzeker is: het afsluiten van het seizoen eind april is een legendarisch evenement dat elk jaar plaatsvindt in Ischgl.

Zell am see (oostenrijk)

De gletsjer Kitzsteinhorn op ruim 3.000 meter maakt ook van Zell am See/Kaprun een sneeuwzekere bestemming. Op de gletsjer kan je van oktober tot mei van de sneeuw genieten. Let wel: in de andere gedeelten van het skigebied is de sneeuwzekerheid iets minder.

Sölden (oostenrijk)

Sölden is dan weer sneeuwzeker door de aanwezigheid van 2 gletsjers: Tiefenbach en Rettenbach. Door de snelle verbinding van Sölden met de gletsjers geraak je snel op een hoogte van 3.249 meter. Daarnaast heb je ook nog 3 bergbanen die tot boven 3.000 meter gaan. Een extra pluspunt is dat Sölden op de Alpenhoofdkam ligt, waardoor het sneeuw meepikt van zowel noord als zuid.

Obertauern (oostenrijk)

Het skigebied Obertauern is hoog gelegen en biedt daarom een grote garantie op sneeuwzekerheid. Dit is een van de plaatsen waar je al vroeg in het skiseizoen zeker bent van een goede laag sneeuw. Het is bovendien een van de populairste skigebieden van Oostenrijk.

Hintertux (oostenrijk)

De Hintertuxer Gletsjer in het Zillertal biedt volledige garantie op sneeuw: je kan er zelfs in de zomer gaan skiën. Ook de omliggende gebieden van het Zillertal hebben tot laat in het seizoen goede sneeuw, maar de Hintertux spant de kroon. Omwille van die sneeuwzekerheid trapt JOSK traditioneel het skiseizoen af op Hintertux. Zo kan je al in de herfstvakantie naar de sneeuw!

Arabba (italië)

De meest sneeuwzekere bestemming van de Dolomieten is Arabba. Het skigebied ligt tussen het Sella-massief en de Marmolada-gletsjer. Daardoor valt er vaak meer en langer sneeuw dan in de omliggende gebieden.

Livigno (italië)

Livigno ligt op de Italiaans-Zwitserse grens op een hoogte van 1816 meter. De combinatie van de hoogte, de regelmatige sneeuwval en de lage temperaturen maken het een sneeuwzeker gebied. Het kreeg daardoor zelfs de bijnaam ‘Klein Tibet’. Tot eind april kan je er genieten van de sneeuw.

Kronplatz (italië)

Kronplatz, topbestemming van JOSK en zeer populair bij families, is vooral sneeuwzeker door de vele sneeuwkanonnen. Maar liefst 350 van die kanonnen staan verdeeld over het skigebied. Daardoor is de volledige 100% van de pistes voorzien van sneeuwkanonnen.

Les trois vallées (frankrijk)

Les Trois Vallées in Frankrijk staat bekend als een van de meest sneeuwzekere skigebieden van de Alpen. Het is hoog gelegen, en bovendien is het zo uitgestrekt dat er altijd genoeg pistes geopend zijn. Het dorp Val Thorens, dat gelegen is op 2300 meter, is letterlijk de topper. Je kan er skiën tot 3.200 meter. In 3 Vallées kan je doorgaans skiën van midden november tot begin mei.

Tignes (frankrijk)

Tignes in de Franse Alpen is door de hoogte van de pistes een sneeuwzeker skigebied. De pistes gaan er tot maar liefst 3.456 meter. Daardoor is dit heel het seizoen een sneeuwzeker gebied. Op de gletsjer La Grande Motte kan je zelfs in de zomer naar beneden glijden.

Family

Gezinnen

Focus op kids, skilessen en kinderanimatie.
Icon 4 stars hotel

Kwalitatieve hotels

Jarenlange samenwerking met zorgvuldig geselecteerde hotels.
Cabin

Themaweken

Georganiseerde reizen voor verschillende doelgroepen.
Icon Kids

Kidsacties

Kinderen reizen aan actieprijs in verschillende hotels.