Blog

Vijf ideale gebieden voor een skivakantie met kinderen

Wat is er zaliger dan een skivakantie samen met de kinderen? Zij leven zich helemaal uit terwijl u onbezorgd kan skiën. De meeste skigebieden hebben speciale voorzieningen voor kinderen, maar enkele gebieden springen  er toch tussenuit. Wij stellen vijf skigebieden voor die ideaal zijn voor kinderen

Kronplatz (italië)

Kronplatz is een zeer geliefd skigebied bij families. Er zijn een aantal Kinderlanden, zowel op de berg als in het dal (in Bruneck, St. Vigil & Olang). In het restaurant Kron is er zelfs een kinderrestaurant. Verder is er een Kids Safety Park, waar kinderen van 6 tot 14 jaar hun skitechniek spelenderwijs kunnen bijschaven. Kronplatz heeft bovendien mooie oefenpistes.
JOSK heeft een eigen kinderparkje met een rolband van 21 meter op de top van Kronplatz. Tijdens de paasvakantie gaan alle kinderen jonger dan 6 jaar voor 100 euro mee op skivakantie (verblijf in halfpension en skipas). In enkele hotels zijn er ook speciale acties voor oudere kinderen.

Galtür – ischgl (oostenrijk)

Galtür is een heus avontuur voor groot én klein: zo zijn er onder meer een Kids World, een activiteitenpark en een avonturenland voor meer geoefende skiërtjes, met een sprookjesbos en een heksenhuisje.
Tijdens de paasvakantie biedt JOSK hier kidsacties aan, kinderen onder 8 jaar kunnen dan gratis mee op skivakantie op basis van verblijf in halfpension en skipas.

Val di fiemme (italië)

In Val di Fiemme zijn er talrijke oefenpistes voor kinderen. Aan de verzamelplaats van JOSK is er een kinderparkje met rolband en sneeuwspeeltuin, waar kinderen vlot kunnen leren skiën. Val di Fiemme is dus een echt familiegebied.
In Val di Fiemme kan je tijdens meerdere periodes genieten van kinderkortingen: in enkele van de JOSK-hotels zijn er speciale kinderacties waarbij kinderen tot 8 jaar gratis verblijven (verblijf in halfpension en skipas).

Livigno (italië)

In Livigno vind je alles voor een familieskivakantie: de skipistes zijn vlot bereikbaar en er is kinderskiles en -animatie. Daarnaast kan je samen genieten van een familie-après-ski.
JOSK biedt in Livigno kidsacties aan tijdens de schoolvakanties. Kinderen jonger dan 8 jaar verblijven dan helemaal gratis in het New Familyhotel Intermonti (skipas en verblijf in halfpension).

Passo tonale (italië)

Passo Tonale is om verschillende redenen een echt familiegebied. De hotels liggen er dicht bij de skipistes, waardoor u de ski’s niet te ver hoeft mee te zeulen en er zijn verschillende beginnersliften voor de kinderen.
Een extra voordeel: Passo Tonale is het hoogst gelegen skigebied van Val di Sole. Daarom is het gebied perfect voor een skireis tijdens de paasvakantie. Bij JOSK is er tijdens de schoolvakanties kinderanimatie voorzien in de hotels in Passo Tonale. Er zijn ook speciale kidsacties.
Ook buiten de schoolvakanties heeft JOSK speciale aanbiedingen in Passo Tonale voor kinderen.

Kinderkortingen tijdens schoolvakanties

JOSK heeft een groot aanbod aan skireizen tijdens alle schoolvakanties van Kerst- tot paasvakantie. Hieronder vindt u een overzicht van alle kidsacties tijdens de schoolvakanties.

Kidsweken buiten de schoolvakanties

JOSK organiseert ook speciale kidsweken buiten de schoolvakanties voor gezinnen met jonge niet-leerplichtige kinderen. De kinderen kunnen in alle rust leren skiën en u verblijft in familiehotels waar de ‘kids’ centraal staan. Bovendien verblijven de kinderen -8 jaar GRATIS in deze hotels. Een team van kindvriendelijke JOSK monitoren staat klaar om er een onvergetelijke vakantie van te maken.

Family

Gezinnen

Focus op kids, skilessen en kinderanimatie.
Icon 4 stars hotel

Kwalitatieve hotels

Jarenlange samenwerking met zorgvuldig geselecteerde hotels.
Cabin

Themaweken

Georganiseerde reizen voor verschillende doelgroepen.
Icon Kids

Kidsacties

Kinderen reizen aan actieprijs in verschillende hotels.