Blog

Een witte én sfeervolle kerst? Ga skiën tijdens de feestdagen

Voor heel wat mensen zijn de feestdagen dé periode bij uitstek om te gaan skiën. Het heeft dan ook veel voordelen. De skigebieden, hutten en hotels zijn gezellig en sfeervol, en je ontsnapt aan al die andere verplichtingen tijdens de feestdagen. Nog redenen nodig om feesten en skiën te combineren? We geven er nog enkele mee

Extra sfeer       

Tijdens de kerstdagen krijgen zowat alle skigebieden extra sfeerverlichting en aankleding. Vooral in Oostenrijk en Zuid-Tirol wordt veel belang gehecht aan kerstsfeer. Zowel de hutten op de skipistes als de hotels baden in een authentieke sfeer. De kans is groot dat je in deze periode in je hotel een speciaal Kerst- of oudejaarsdiner krijgt aangeboden.

Als je een skivakantie plant rond oud- en nieuwjaar, kan je op sommige plaatsen van vuurwerkshows genieten.

Goede sneeuw

Nog een voordeel aan een skivakantie tijdens de kerstdagen of met nieuwjaar, is dat er in die periode vaak al veel sneeuw ligt en dat ze goed blijft liggen. Omdat het vrij koud is, smelt de sneeuw minder gemakkelijk. Daardoor kan je tot het einde van de dag veilig skiën.

Minder druk

De feestdagen zijn in de meeste skigebieden niet de drukste periode. Belgen en Nederlanders gaan graag tijdens deze periode skiën, maar in andere landen is het niet de favoriete skiperiode. Ook de locals blijven, zeker op de feestdagen zelf, gemakkelijker thuis bij de familie.

De pistes zijn dus zeker niet te druk, waardoor je veiliger en aangenamer kan skiën. In de hutten moet je minder lang aanschuiven om aan eten of drinken te komen.

Echte familievakantie

De kerstvakantie is de periode bij uitstek om met de familie door te brengen. Een skireis met Kerst en/of nieuwjaar is voor de meeste gezinnen dan ook een echte familie-aangelegenheid. In de meeste hotels is er in deze periode kinderanimatie. Heel aangenaam voor mensen met jonge kinderen.

Waar skiën tijdens de feestdagen?

De meest sfeervolle skigebieden vind je met Kerst en nieuwjaar in Zuid-Tirol en Italië. Die regio’s zijn dan ook het rustigst omdat de meeste vakantiegangers pas later in het seizoen gaan skiën.

Bekijk zeker het gevarieerde reisaanbod van JOSK voor deze periode.

Wat zijn jullie ervaringen met skiën in de eindejaarsperiode? Welke skigebieden zijn echte aanraders?

Family

Gezinnen

Focus op kids, skilessen en kinderanimatie.
Icon 4 stars hotel

Kwalitatieve hotels

Jarenlange samenwerking met zorgvuldig geselecteerde hotels.
Cabin

Themaweken

Georganiseerde reizen voor verschillende doelgroepen.
Icon Kids

Kidsacties

Kinderen reizen aan actieprijs in verschillende hotels.