Blog

Kinderen op de latten? Dit materiaal is onmisbaar op de piste

Kinderen houden van skiën. Maar veiligheid boven alles, natuurlijk. En dat begint bij de materiaalkeuze. Hieronder volgt een opsomming van alle onmisbare zaken voor een geslaagde en veilige wintersportvakantie met je kinderen.

Op de maat na verschilt ski-uitrusting voor kinderen eigenlijk niet van die van volwassenen. Het is wél verstandig om extra zorg te besteden aan de veiligheidskenmerken van het materiaal. Ook goed om in je achterhoofd te houden: kinderen groeien razendsnel dus hun materiaal zal slechts enkele jaren meegaan. Tenzij je natuurlijk spullen koopt die in grootte verstelbaar zijn.

1. Korte ski’s en stokken

Korte ski’s zijn het best voor kinderen die voor het eerst op de sneeuw staan. Ze kunnen dan heel eenvoudig draaien en manoeuvreren. Hou rekening met de volgende lengtevoorschriften voor kinderski’s:

  • tussen 3 en 6 jaar: minimaal tot okselhoogte, maximaal tot schouderhoogte
  • ouder dan 6 jaar: minimaal schouderhoogte

Kinderen die pas leren skiën hebben nog geen stokken nodig. Voor kinderen met ervaring is  driekwart van de lichaamslengte een geschikte grootte. Verstelbare skistokken gaan meerdere seizoenen mee.

2. Perfect passende skilaarzen

Skischoenen moeten goed passen om kwetsuren te vermijden. Koop dus nooit laarzen op de groei. Let er op dat de laars aan de buitenzijde niet te hard is, zodat er voldoende bewegingsvrijheid is.

3. Nauw aansluitende valhelm

Een skihelm is een absolute must voor elke skiër, maar zeker voor kinderen. Let ook hier goed op de maat. De helm mag niet te los op het hoofd staan, maar ook niet te vast. Er bestaan ook skihelmen die je kunt verstellen in grootte. Let erop dat zowel het hoofd, de oren als de slapen goed beschermd zijn.

4. Skibril

Kies een bril met een hoge UV-bescherming. Neem bij een aankoop steeds de helm mee naar de winkel. Je weet dan meteen of beide goed op elkaar aansluiten.

5. Skipak

Kies een waterdicht skipak dat goed ademt, zodat zweet en overtollige warmte afgevoerd worden. Zorg dat je zoon of dochter op de piste verschillende laagjes draagt. Is het té warm, dan kunnen ze altijd wat uittrekken. Een thermoshirt, fleecevest en skipak zijn ideaal.

Wél het juiste materiaal maar nog geen skireis geboekt? Bekijk ons aanbod.

Family

Gezinnen

Focus op kids, skilessen en kinderanimatie.
Icon 4 stars hotel

Kwalitatieve hotels

Jarenlange samenwerking met zorgvuldig geselecteerde hotels.
Cabin

Themaweken

Georganiseerde reizen voor verschillende doelgroepen.
Icon Kids

Kidsacties

Kinderen reizen aan actieprijs in verschillende hotels.