Blog

Dit neem je zeker mee op skireis

Een skireis is de ideale mix van inspanning en ontspanning. Er komt wel wat voorbereidingswerk aan te pas, want u moet op heel wat voorzien zijn. Een checklist met tips van wat u allemaal moet meenemen, is dus geen overbodige luxe. Daar helpen we u graag bij

Reistas

Op skireis kan u bijna nooit te veel kleren mee hebben. U neemt dus best sowieso een ruime reistas mee. Omdat u waarschijnlijk met de bus of de wagen gaat, hoeft u zich geen zorgen te maken over gewichtslimieten. De tas heeft best felle kleuren of een apart patroon, zodat u ze gemakkelijk tussen alle andere terugvindt.

Let erop dat de tas een goede handgreep heeft – de wieltjes kan u in de sneeuw misschien niet gebruiken.

Kleren

Bent u er nog niet helemaal uit welke kledij u wel en niet moet meenemen? Lees dan zeker deze blogpost. Daarin staan tips overzichtelijk gesorteerd per kledinglaag.

Zonnecrème

Voor alle zekerheid neemt u best een crème met factor 50. Op de skipistes heeft u geen bescherming, en op 1500m hoogte kan de zon flink branden.

Experts raden daarom aan om u voor het skiën een eerste keer in te smeren, en nog eens elke 80 minuten wanneer u zich op de piste bevindt. Vergeet zeker nek, kin, neus en oren niet.

Lippenbalsem

Lippen hebben geen natuurlijke melaninelaag en kunnen schadelijke UV-stralen niet filteren. Zeker in de bergen is dat een probleem, want sneeuw weerkaatst tot 80 procent van de UV-stralen van de zon. Daarnaast heeft de koude een onmiddellijk effect op uw huid. Lippen zijn erg gevoelig aan de bijtende, droge wind die zo vaak in de bergen woedt.

Heel wat huidverzorgingsmerken bieden zonnecrème en lippenbalsem in een alles-in-één-tube aan. Kies er best zo een, en let erop dat u een balsem kiest met een beschermingsfactor van 15 of hoger.

Skibril

Veel skiërs verkiezen een gewone zonnebril. Vaak heeft u die al thuis liggen, en zo’n grote skibril kan u niet echt in het skidorp dragen. Toch is het zeker geen slecht idee om te investeren in een echte skibril. Hij biedt bescherming en warmte bij sneeuwstormen, blijft beter zitten en gaat veel minder snel stuk wanneer u valt.

Andere essentiële zaken

Mag u ook zeker niet vergeten mee te nemen:

 • Opladers en batterijen
 • Camera of GoPro
 • Hangslot
 • Pantoffels (hotel- en kamervloeren zijn vaak nat door skibotten)
 • Deodorant
 • Identiteitskaart, bankkaart, hotelpapieren en cash geld
 • Toiletgerief: scheerapparaat, tandenborstel, gel, lenzen
 • Medicatie en EHBO-kitje
 • Hoofdtelefoon
 • Waterdichte zakjes voor op de piste
 • Een foto van wat er in uw bagage zit voor het geval u die kwijtgeraakt

Heeft u uw skivakantie nog niet geboekt? Kijk dan zeker eens in ons reisoverzicht!

Family

Gezinnen

Focus op kids, skilessen en kinderanimatie.
Icon 4 stars hotel

Kwalitatieve hotels

Jarenlange samenwerking met zorgvuldig geselecteerde hotels.
Cabin

Themaweken

Georganiseerde reizen voor verschillende doelgroepen.
Icon Kids

Kidsacties

Kinderen reizen aan actieprijs in verschillende hotels.